Сусідські війни на Вінниччині – ОСББ проти власниці приватного будинку

Новини Вінниці /  Сусідські війни на Вінниччині – ОСББ проти власниці приватного будинку

В місті Козятин, що на Вінничині, між мешканцями багатоповерхівки та власницею приватного будинку назрів конфлікт. Люди обіцяють «лягати» під авітівки, якщо ті їздитимуть через двір.

В місті Козятин, що на Вінниччині, між мешканцями багатоповерхівки та власницею приватного будинку назрів конфлікт. Люди обіцяють «лягати» під авітівки, якщо ті їздитимуть через двір.

Про це повідомляє Козятин.RIA.

Зазначимо, що до приватного будинку, який знаходиться біля багатоповерхівки немає в‘їзду. Нещодавно будівлю купила нова власниця. На початку сусіди почали налагоджуватись стосунки, і власниця будинку пообіцяла впорядкувати територію. Та кожна із сторін під словом «впорядкувати» розуміє різні речі. Мешканці звинувачують нову сусідку в тому, що вона нехтує їхньою думкою, господарка ж будинку впевнена, що діє за законом і правил добросусідства не порушує.

Ось що розповідає представниця мешканців багатоповерхівки голова ОСББ Аліна Ходюк:

«Минулого тижня ми побачили, що зрізали фруктові дерева. Вирізали все. І малину, і аличу, і вишню, ще й яблуню..   Йшла розмова про те, що дерева можна зрізати лише в тому випадку, якщо посадять нові. Ви бачите хоч один саджанець?! Ні! Ми посадили ялинки, черешню».

Також у дворі багатоповерхівки пообрізали мотузки, на яких сушилась білизна. Власниця приватного будинку пообіцяла, що  допоможе з матеріалами для облаштуванням нової «сушлики», а ось роботу доведеться оплатити, що викликало хвилю обурення.

«Позрізати наше, а ми ще будемо платити гроші, щоб нам потім щось поставили! А нам не треба, у нас там клумба, для чого нам там мотузки?! У нас тут було місце і було достатньо мотузок», - говорить  голова ОСББ.

На сьогодні конфлікт досягнув точки кипіння.  Власниці навіть радять «пересувати свою будівлю». І обіцяють лягати під колеса машин, якщо ті їздитимуть через подвір‘я.

Щодо власниці будинку пані Людмили, то вона зазначає, що отримала дозвіл на обрізку дерев.

«Фруктові дерева на приватній території мають бути три метри від забору, - розповідає жінка. Я поговорила з сусідами, взяла у них дозвіл - письмову згоду. Коли зрізали дерева усі це бачили. Восени я тут наведу порядок і посаджу три фруктових дерева. У мене вже підрощені навіть на подвір'ї є. Що стосується мотузок для білизни, то вони були прикручені до електроопори».

За словами пані Людмили, з РЕСу приїхали проводити  "світло" й побачили, що на електроопорі прикручені мотузки. Електрики зауважили, що це небезпечно.

«Тому їм підрізали ці шнурки. Але ж я їм закопала опори поряд металеві. Просто зробила за свій кошт. Кажу, ви тільки з хлопцями розрахуйтеся», - зазначає жінка.

З приводу в‘їзду, то  власниця приватного будинку обіцяє, що не заїжджатиме через двір багатоповерхівки.

«Я не робила жодних рухів, поки я не йшла в міську раду. Ділянка у мене там, мені потрібно до неї якимось чином під’їхати, навіть зараз сміття звідти вивезти будівельне, щоб заїхав кран. Я пішла в міську раду, вони сказали - земля міської ради. Я написала заяву на видачу сервітуту, тобто, я маю повне право користуватися цим в’їздом», - впевнена жінка.

Новини Вінниці /  Сусідські війни на Вінниччині – ОСББ проти власниці приватного будинкуНовини Вінниці /  Сусідські війни на Вінниччині – ОСББ проти власниці приватного будинку