Суд в Іспанії виправдав українця, який підірвав яхту російського олігарха-«зброяра»

Новини Вінниці / Суд в Іспанії виправдав українця, який підірвав яхту російського олігарха-«зброяра»

Українець Тарас Остапчук потопив розкішну яхту російського олігарха, завдавши таким чином збитків наближеному до Путіна бізнесменові Олександру Міхеєву на сім мільйонів євро.

Про інцидент, який стався в суботу, 26 лютого, пише іспанська газета Ultima Hora.

Яхта Lady Andalusia належала віце-президенту російського концерну з виробництва зброї «Ростех» і гендиректору «Рособоронекспорту». Стояло судно в Порт-Адріано на Майорці.

У місцевому суді затриманий українець заявив, що «власник яхти відповідає за виробництво зброї, за допомогою якої його країну знищують».

Тарас Остапчук

Повідомляється, що коли Тарас побачив по телевізору російську крилату ракету, яка влучила у житловий будинок на Лобановського, 6 у Києві, йому стало зле. Чоловік близько 10 років працював на цій яхті. Він зрозумів, що снаряд, який зруйнував будинок поблизу Жулян, вироблено компанією його боса, і прийшов у лють.

«Тарас прийшов на яхту і, згадавши, що живе в Києві в квартирі, схожій на ту, яку розбомбили росіяни, вирішив помститися господареві, заподіявши однак тільки матеріальної шкоди», - пише видання.

Він наказав трьом членам екіпажу покинути яхту. Вони почали кричати, що він зійшов з розуму.

Олександр Міхеєв

«Але Тарас нагадав їм, що вони теж українці і що на їхню батьківщину напали. Він також сказав їм, що візьме на себе повну відповідальність», - пише газета.

Коли приїхала поліція, моряк сказав копам: «Власник цього корабля - злочинець, який заробляє на життя продажем зброї, а тепер вона вбиває українців».

У неділю, 27 лютого, заарештований постав перед судом. Побачивши кадри попадання російської ракети в житловий будинок в Києві, суддя звільнив українця з-під варти, не пред'явивши звинувачень.

Олег Верлан

27 лютого, 2022