Суд у Вінниці виніс вирок прибічнику ідеї вбивств українців

Новини Вінниці / Суд у Вінниці виніс вирок прибічнику ідеї вбивств українців

До п’яти років ув’язнення у Вінниці засуджено прибічника російської збройної агресії проти України. 51-річного містянина викрили у цьому році, тому відсидить термін, якщо, звісно у судах інших інстанцій його не зменшать.

Як зазначають у пресслужбі УСБУ у Вінницькій області, слідчі органів безпеки встановили, що мешканець обласного центру «через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України, був стійким прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму».

Зловмисник публічно зневажав тих, хто стає на захист України у лавах ЗСУ, висловлював співчуття великим втратам у живій силі країни-агресора, закликав росіян з великою інтенсивністю чинити фізичне насилля над українцями.

Слідчі СБУ задокументували дії фігуранта кримінального провадження із поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування збройного конфлікту та публічних закликів до агресивної війни на території України.

Вінницьким міським судом Вінницької області його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-1 (поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Заходи із документування злочину проводили співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Отже, людина отримала «п’ятірку», а за крадіжку телефону у нас інколи «дають» 9 років.