Суд постановив повернути державі «Ластівку», що біля «Вервольфу»

Новини Вінниці / Суд постановив повернути державі «Ластівку», що біля «Вервольфу»

Пансіонат «Ластівка» багатьом відомий, принаймні, через те, що знаходиться біля розвалин ставки Гітлера «Вервольф» – місці, яке багато років приваблює туристів з різних країн. Ця база відпочинку розташована у мальовничій лісопаркові зоні. Колись там одночасно могли оздоровлюватися понад 900 громадян (площа будівель складає понад 9 тис. квадратних метрів).

Пансіонат «Ластівка» багатьом відомий, принаймні, через те, що знаходиться біля розвалин ставки Гітлера «Вервольф» – місці, яке багато років приваблює туристів з різних країн. Ця база відпочинку розташована у мальовничій лісопаркові зоні. Колись там одночасно могли оздоровлюватися понад 900 громадян (площа будівель складає понад 9 тис. квадратних метрів).

Цей пансіонат свого часу було приватизовано. Але незаконно, що нещодавно визнано у суді. Прес-служба прокуратури Вінницької області повідомила, що «в суді доведено, що у 2001 році виконавчим комітетом Стрижавської селищної ради протиправно оформлено право приватної власності на нерухоме майно зазначеного пансіонату за профспілковою організацією, оскільки воно перебувало у державній власності та передавалось Українській республіканській раді по туризму та екскурсіях Федерації профспілок України виключно у користування. Після незаконного рішення у 2004 році, на підставі договору купівлі-продажу, пансіонат перейшов у власність приватної юридичної особи».

Господарський суд Вінницької області, визнавши недійсними рішення виконкому Стрижавської селищної ради та договір продажу пансіонату приватній юридичній особі, постановив повернути його у власність держави.

За деякою інформацією, останнім  власником «Ластівки» була столична будівельна компанія. Стрижавська селищна рада ухвалила рішення про продаж їй 12 га землі, на якій розташовані будівлі пансіонату. Завдяки чому селищна скарбниця поповнилася 700 тис. грн.

Якою буде майбутня «доля» «Ластівки» – визначатимуть чиновники Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Юрій ЯРМОЩУК

 

Сергій Маламура

23 листопада, 2017