Студентки-юристики з Вінничини зможуть опанувати soft skill у літній школі

Новини Вінниці / Студентки-юристики з Вінничини зможуть опанувати soft skill у літній школі

Вінничанки, які опановують професію юриста, можуть пройти навчання у Літній школі ЮрФерм, організованій в рамках проєкту «Жінки – це 50% успіху» за кошти платників податків Великої Британії.

Вінничанки, які опановують професію юриста, можуть пройти навчання у Літній школі ЮрФерм, організованій в рамках проєкту «Жінки – це 50% успіху» за кошти платників податків Великої Британії.

Про це йдеться на сайті проєкту.

«До участі запрошуються студентки-юристки ІІ-IV курсів із всіх областей.

За результатами відбору, що враховуватиме рівень мотивації, регіональну представленість та готовності до подальшої співпраці із ЮрФем, на Літню школу запросять 30 учасниць», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що в Україні 27 областей, тож якщо мова йде про регіональне представництво вінничанок до проєкту мають взяти.

Повідомляється, що навчання у Літній школі зосереджуватиметься на розвитку soft skills у студенток-юристок.

«Soft skills є соціальними навичками: вміння переконувати, вести переговори, знаходити «підхід» до людей, працювати в команді, лідерство, креативність та інші, котрі є визначальними для успішної роботи в правовій сфері.

Окрім того, ми вивчатимемо юридичні аспекти захисту від гендерної дискримінації, гендерно-обумовленого насильства та сексуальних домагань. Також впродовж цих насичених трьох днів учасниці школи матимуть змогу спілкуватися із відомими юристками, адвокатками, суддями та науковицями під час майстер-класів та зустрічей, що проводитимуться між навчальними сесіями», – йдеться в анонсі.

Організаторки зазначають, що таким чином планують спонукати студенток-юристок активно взаємодіяти із своїми колегами та залучати більше активної молоді до обговорення питань, пов’язаних із гендерною рівністю.

Останній день реєстрації на Літню школу – 12 липня 2020 року. Заняття планують проводити в серпні.

Марина Карабай

8 липня, 2020