Студент з Вінниці розробив гру про Путіна, в якій президент РФ воює з біткоїнами, ЛГБТ-активістами і Трампом

Новини Вінниці / Студент з Вінниці розробив гру про Путіна, в якій президент РФ воює з біткоїнами, ЛГБТ-активістами і Трампом

Студент Вінницького національного технічного університету Сергій Куценко розробив комп’ютерну гру "PUTIN 20!8", головним героєм якої є президент РФ Володимир Путін. І хоча на онлайн-сервісі Steam гра з'явилася два тижні тому, ключі для її активації завантажили (купили) вже більш ніж тисяча людей по всьому світу.

Студент Вінницького національного технічного університету Сергій Куценко розробив  комп’ютерну гру "PUTIN 20!8", головним героєм якої є президент РФ Володимир Путін. І хоча на онлайн-сервісі Steam гра з'явилася два тижні тому, ключі для її активації завантажили (купили) вже більш ніж тисяча людей по всьому світу.

У грі рішучий і сповнений відваги головнокомандувач російських повітряних сил виступає проти своїх численних ворогів — біткоїнів, ЛГБТ-активістів, Олексія Навального, репера Face, блогерів ба навіть Дональда Трампа. Він знищує всіх на своєму шляху і зрештою залишається один.

За словами автора гри, він не сподівався, що вона так швидко стане популярною.

"Я не робив жодної промоції, не вкладав у це грошей. Більше того, не прагнув висміяти чи похвалити когось. Особливо Путіна. У грі я показав, що ця людина в образі вічного мема ні перед чим не зупиниться і буде знищувати все на своєму шляху, аби досягнути мети. Але я хочу, щоб всі зрозуміли, що ця гра — не про президента Росії (я поза політикою), а про мем, який "вездесущий". Це такий собі жарт для геймерів, які люблять політичних персонажів", - каже Сергій Куценко.

Хлопець зазначає, що над грою "PUTIN 20!8" розпочав працювати на початку нового року, адже намагався її запустити саме до виборів у Росії.

"Розумів, що саме в цей період гра буде популярною і максимально швидко розійдеться. Нині ключі активації до гри завантажили більш ніж тисяча людей на всій планеті. Не відслідковував, скільки з них росіян, але, судячи з коментарів, чимало. Також користується попитом проект і серед американців, очевидно, їм подобаються головні герої. Гру розмістила на сервері компанія Digital Mistake, з якою я співпрацюю. Її одразу підхопили геймери в "Ютубі" та "Твіттері", - розповів Сергій Куценко.

Вінничанин планує допрацювати гру, додати кілька "фішок", щоб гравцям було цікавіше. А ще хоче створити яскравіший фінал з відомим проукраїнським гаслом, яке полюбляють наші "ультрас".

 "Це не перший мій проект і точно не останній. Зараз розроблятиму нову гру, яка буде також на політичну тематику. Але не про Україну, бо я живу в цій країні, а про міжнародний "політклуб". Там багато свіжих ідей, які можна буде використати при створенні нової гри і нових образів-мемів", - зазначив вінницький студент.

За інформацією газети День.