Стали відомі результати операції «Мак», що стартувала на Вінниччині ще на початку літа

Новини Вінниці / Стали відомі результати операції «Мак», що стартувала на Вінниччині ще на початку літа

Вирощування на власному городі чи присадибній ділянці маку чи коноплі може принести купу неприємностей. Й уникнути їх не допоможуть пояснення, що ці рослини планувалося використовувати, скажімо, для приготування цілющих настоянок чи випічки пиріжків. За півтисячі й більше макових росли чи півсотні конопель – можна потрапити у виправну колонію на 3 – 7 років. Утім, багатьох наших земляків це не лякає.

Вирощування на власному городі чи присадибній ділянці маку чи коноплі може принести купу неприємностей. Й уникнути їх не допоможуть пояснення, що ці рослини планувалося використовувати, скажімо, для приготування цілющих настоянок чи випічки пиріжків. За півтисячі й більше макових росли чи півсотні конопель – можна потрапити у виправну колонію на 3 – 7 років. 

Утім, багатьох наших земляків це не лякає. Про це свідчать результати операції «Мак», що з початку літа традиційно проводилася у Вінницькій області.

«За час відпрацювання поліцейські вилучили 9635 незаконно посіяних нарковмісних рослин, зокрема  2 953 рослин маку та 6682 рослин конопель. За незаконне вирощування заборонених рослин, відповідно до ст. 310 ККУ, розпочато 77 кримінальних проваджень, 36 правопорушникам оголошено про підозру», – повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини.


 

Юрій Ярмощук

3 жовтня, 2018