Стали відомі причини смерті неповнолітнього пацієнта районної лікарні на Вінниччині, лікарку чекає суд

Новини Вінниці / Стали відомі причини смерті неповнолітнього пацієнта районної лікарні на Вінниччині, лікарку чекає суд

Завершується розслідування причин смерті неповнолітнього пацієнта Оратівської центральної районної лікарні. Встановлено, що хлопчина з батьками звернулися до приймального відділення екстреної невідкладної медичної допомоги цього закладу. У школяра була нудота, блювота та біль у животі. На жаль, за якийсь час він помер. Слідчі вважають, що дитина померла через неналежне виконання черговим лікарем професійних обов’язків.

Завершується розслідування причин смерті неповнолітнього пацієнта Оратівської центральної районної лікарні. Встановлено, що хлопчина з батьками звернулися до приймального відділення екстреної невідкладної медичної допомоги цього закладу. У дитини була нудота, блювота та біль у животі. На жаль, за якийсь час хлопчик помер.
Слідчі вважають, що через неналежне виконання черговим лікарем професійних обов’язків.

«Не здійснила відповідних заходів для встановлення правильного діагнозу. За наявності для того підстав, не ініціювала зібрання консиліуму лікарів за участі хірурга, не ініціювала проходження хворим рентген дослідження, УЗД, аналізів крові, що зумовило ненадання останньому необхідної медичної допомоги та вплинуло на перебіг його захворювання й спричинило тяжкі наслідки. Неповнолітній помер внаслідок сполучення больового й інтоксикаційного синдрому, крововтрати, внаслідок защемлення та послідуючого некрозу значної частини тонкого кишківника, що підтверджується висновками, призначених в ході розслідування, комплексних судово-медичних експертиз», – повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.

Лікарці інкримінують ч.2 ст. 140 КК України – неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому. Їй загрожує обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років. А також позбавлення права протягом трьох років лікувати людей.
 

Юрій Ярмощук

27 вересня, 2018