Стали відомі подробиці «приборкування» агресивних фанатів на Центральному стадіоні Вінниці

Новини Вінниці / Стали відомі подробиці «приборкування» агресивних фанатів на Центральному стадіоні Вінниці

Мешканці багатоповерхівок довкола Центрального стадіону Вінниці звернули увагу, що на спортивну арену учора прибуло чимало правоохоронців, військовослужбовців, працівників ДСНС й медиків.

Мешканці багатоповерхівок довкола Центрального стадіону Вінниці звернули увагу, що на спортивну арену учора прибуло чимало правоохоронців, військовослужбовців, працівників ДСНС й медиків. За якийсь час звідти почали доноситися якісь заклики. А потім усе стихло.

Як з'ясувалося, там відбулися  тактико-спеціальні навчання щодо забезпечення безпеки та правопорядку, припинення групових та масових заворушень під час футбольних матчів. Про це повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини.

Навчання проводилися за таким сценарієм: правоохоронці отримали інформацію, що на футбольний матч ніби мають приїхати близько півсотні надзвичайно агресивних вболівальників. Відтак імовірні масові заворушення. Тож за кілька годин до матчу там з'явилися посилені наряди поліції, а трибуни й приміщення обстежили вибухотехніки й кінологи з собаками.

А далі сценарій передбачав, що одна з команд пропустить гол, що й викличе шквал невдоволення агресивних фанів, які спровокують безпорядки й масову бійку. Тоді мали втрутитися правоохоронці. Спочатку переконати словами, а коли в них полетять димові шашки й ще щось, то застосувати, як вони це називають, методи силового впливу.

Найагресивніших фанатів спецпризначенці мали б ізолювати, доставивши у спецавтомобілях у відділи поліції...


 

Юрій Ярмощук

20 липня, 2018