Справу колишнього вінницького поліцейського, через якого помер активіст, передали до суду

Новини Вінниці / Справу колишнього вінницького поліцейського, через якого помер активіст, передали до суду

До суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції Вінницького відділу поліції. Сергія Пивовара підозрюють у перевищенні своїх службових повноважень, що призвели до смерті вінничанина Олександра Комарніцького. Натомість сам екс-правоохоронець намагається відновитися в «органах».

До суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції Вінницького відділу поліції. Сергія Пивовара підозрюють у перевищенні своїх службових повноважень, що призвели до смерті вінничанина Олександра Комарніцького. Натомість сам екс-правоохоронець намагається відновитися в «органах».

Як повідомляють у пресслужбі ДБР, досудовим розслідуванням встановлено, що близько 23 години 11 червня правоохоронець запропонував громадянину бути понятим під час вилучення бойових припасів. Отримавши відмову, між поліцейським і перехожим виник конфлікт. В результаті суперечки правоохоронець наніс чоловіку удар кулаком в обличчя. Від удару перехожий  впав та вдарився головою об асфальт. Незабаром у лікарні швидкої допомоги від отриманих ушкоджень чоловік помер, не приходячи до свідомості.

Потім стало відомо, що померлий був соратником політика Анатолія Гриценка, і той вимагав від силовиків якнайшвидшого розслідування смерті вінничанина.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні - прокуратура Вінницької області, а оперативний супровід – Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України у Вінницькій області.

Вже колишній правоохоронець підозрюється у вчиненні правопорушення за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки), що у разі доведення вини передбачає вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Під час розслідування С. Пивовара, колишнього спортсмена-самбіста, було відсторонено від посади, а потім звільнено з органів. Проте він вирішив відновитися на службі через суд. Але процес «розпочався» зі скандалу. Мітингом під стінами Вінницького окружного адміністративного суду, що на вул. Брацлавській, продемонстрували своє негативне ставлення до позову підозрюваного родичі та друзі Олександра Комарніцького.

Пікетували суд 14 листопада переважно люди середнього та старшого віку. Вони підготували плакати з написами: «Вимагаємо справедливого суду», «Ні поліцейському свавіллю», «Ганьба», «Поліція вбиває». Засідання перенесли на 20 грудня. Отже, у двох різних судових інстанціях мають займатися діаметрально різними справами. Перша – щодо перевищення, що стало наслідком смерті людини. Друга – про відновлення на посаді звинуваченого у перевищенні.