Спорт і підтримка: спортивне дозвілля у таборі «ЯМаріуполь.Родина»

Новини Вінниці / Спорт і підтримка: спортивне дозвілля у таборі «ЯМаріуполь.Родина»

У Вінниці для дітей, які оздоровлюються у таборі «ЯМаріуполь.Родина», організовують різноманітні спортивні активності.

Як зазначила інструкторка-методистка МДЮСШ № 5 Мар’яна Сенів, табір «ЯМаріуполь.Родина» приймає маріупольців, котрі потребують психологічного та фізичного відновлення після пережитих потрясінь. Багато з них – це діти, для яких важливо знайти нові джерела радості та підтримки.

Щоб забезпечити дітям активне і цікаве дозвілля, міський спорткомітет організовує регулярні виїзди тренерів до табору. Вони проводять показові виступи та майстер-класи з баскетболу, волейболу, художньої гімнастики, самбо, дзюдо, вільної боротьби та сумо. Крім того, діти мають можливість брати участь у різноманітних естафетах та спортивних іграх.

«Серед тих, хто перебуває у таборі, більшість втратили свої домівки, родичів… Саме тому така підтримка на сьогодні необхідна, а спорт дозволяє відволіктись і потурбуватись про своє ментальне здоров’я. Тут діти відновлюють сили, знаходять нових друзів і відчувають підтримку, яка важлива для їхнього серця і душі», – розповідає Мар’яна Сенів.

Кожна зміна у таборі приймає приблизно 70 дітей. Для них не лише організовують спортивні заходи, але й проводять лекції про здоровий спосіб життя та правильне харчування. Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський підкреслює, що заняття спортом сприяють не лише фізичному здоров’ю, але й формуванню гармонійної особистості.

«Завдяки спільним зусиллям діти отримують незабутні враження та корисний досвід. Разом робимо наше літо яскравішим та здоровішим», – зазначає Сергій Краєвський.

Таким чином, спорт стає важливим інструментом підтримки та відновлення для дітей у таборі «ЯМаріуполь.Родина», допомагаючи їм знайти нові джерела радості та підтримки у складні часи.

Михайло Білик

24 липня, 2024