Співпадіння? У Росії сталась низка знакових пожеж, зокрема в інституті, де розроблявся «Іскандер»

Новини Вінниці / Співпадіння? У Росії сталась низка знакових пожеж, зокрема в інституті, де розроблявся «Іскандер»

Пожежі для Росії – «надзвичайно» розповсюджене явище. Хоча інколи займання стаються на знакових об’єктах. Тому як не повірити у містику, коли після масованих ракетних обстрілів українських міст загорівся інститут, де цю зброю розробляли.

Зазвичай NaПарижі з новин РФ цікавиться лише вибухами на нафтобазі поблизу українського кордону чи риттям окопів або заявами у Кремлі. Проте сьогодні слід зробити виключення. Втрутилась містика, є підстави вважати, що присутня певна послідовність подій.

Нагадаємо, відомо, що російські окупанти неодноразово використовували хімічну зброю проти українців у кількох регіонах. Про «Іскандери» годі і казати… Всі пам’ятають.

Отже, вранці 21 квітня стало відомо про масштабну пожежу на Дмитрівському хімзаводі у місті Кинешма Іванівської області. Вогнем було охоплено площу у 1,5 тис. кв. метрів. Є постраждалі.

Місцева влада заявила, що пожежа спалахнула в цеху ангарного типу, який не був введений в експлуатацію. Через це місцевим мешканцям нібито не загрожує небезпека поширення вогню з хімічними речовинами на житлові райони 100-тисячного міста.

У місцевому підрозділі МНС повідомляють про двох постраждалих з опіками, як перебувають у лікарні. Стан жінки оцінюють як критичний.

Зазначимо, Дмитрівський хімічний завод є одним з найбільших на території Російської Федерації виробників бутицелата та промислових розчинників.

Далі. У російському місті Тверь спалахнула – тільки не смійтеся - будівля Науково-дослідного інституту військ повітряно-космічної оборони, розташована на набережній Афанасія Нікітіна. Саме там розробляють військову техніку окупантів, яку вони застосовують у війні проти України.

Про це повідомляє Tverigrad. Видання зазначає, що на місце виїхали пожежники та швидка, рух на дорожній ділянці перекритий.

Як розповіли місцеві жителі, під час НП люди кричали та вистрибували з вікон будівлі.

Відомо про загибель 7 людей. Очевидці повідомляють, що на прощання отруєні люди махали руками, а потім мертвими падали з вікон.

Про точну кількість постраждалих поки не повідомляють, але містяни бачили, як пожежники знімали людей з другого поверху. Задимлення відчувається майже повсюди у 400-тисячному місті.

НДІ-2 – це науковий центр з розробки теорії озброєння протиповітряної та повітряно-космічної оборони Міноборони РФ. Приміром там розробляли ЗРК С-300 і РК «Іскандер». Його співробітники розробляють навігаційні прилади, системи управління, наведення та орієнтації апаратів наземного, повітряного та космічного базування.

А тим часом у Росії вже кілька днів тривають масштабні лісові пожежі. Їх площа становить сотні гектарів. Ліси горять у Хакасії, Новосибірській та Омській області, Красноярському краї, в Іркутській області та Забайкальському краї, на Далекому Сході. Найскладніша ситуація зараз у Сибіру. Саме там звідки в Україну направили тисячі військових. Чи горять там військові частини поки, не відомо.

Втім, і пропокації влади РФ не можна виключати...

Олег Верлан

21 квітня, 2022