Спілка православних журналістів, яка розповсюдила фейк про захоплення собору у Вінниці, тепер ширить чутки, що на недільну службу «зігнали бюджетників»

Новини Вінниці / Спілка православних журналістів, яка розповсюдила фейк про захоплення собору у Вінниці, тепер ширить чутки, що на недільну службу «зігнали бюджетників»

На ресурсі spzh.news 17 грудня повідомили, що на недільне богослужіння, яке відбулося у Спасо-Преображенському кафедральному соборі нібито «зігнали» бюджетників для масовки.

На ресурсі spzh.news, 17 грудня повідомили, що на недільне богослужіння, яке відбулося у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, нібито «зігнали» бюджетників для масовки.

Більше того,  у "Спілці православних журналістів" заявили, що митрополит Вінницький і Барський Симеон заявив, що «Блаженніший Онуфрій більше не є митрополитом Київським і тепер перебуває в статусі розкольника… Духовенство і віряни Вінниці звернулися в митрополію з проханням надіслати їм нового правлячого архієрея», - йдеться у статті.

Як розповіли NaПарижі у Вінницькій єпархії ПЦУ, це черговий фейк, інформація є недостовірною. Людей ніхто не зганяв на літургію. 

Нагадаємо, що 15 грудня у день Об’єднавчого Собору у мережі шириться фейк про «захват» собору у Вінниці. У Спасо-Преображенському храмі лише чули про дивні «чутки». Першими про це заявили у "Спілці православних журналістів".