«Спеціалізувались» на крадіжках грошей та золота: у Вінниці повідомили про підозру членам ОЗГ

Новини Вінниці / «Спеціалізувались» на крадіжках грошей та золота: у Вінниці повідомили про підозру членам ОЗГ

Слідчі СУ Вінницького обласного главку поліції 8 лютого повідомили про підозру трьом учасникам злочинної групи, які наприкінці 2021 року вчинили ряд крадіжок коштів та майна на 450 000 гривень. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, у ході досудового розслідування слідчі з’ясували, що організував злочинну групу 43-річний мешканець обласного центру.

Чоловік разом зі спільниками, вінничанами віком 29 та 53 років, викрали із офісного приміщення приватного підприємця 2 000 доларів та майже 350 000 гривень, а також дорогоцінні вироби із золота світових брендів з будинку жительки Агрономічної територіальної громади.

Один із спільників раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

З’ясувалось, що підозрювані заздалегідь планували вчинення крадіжок та ретельно готувались до них.

Вони розподіляли між собою ролі, вживали заходів конспірації з метою недопущення їх викриття сторонніми, попередньо обстежували територію, прилеглу до об’єктів своїх злочинів, можливі шляхи підходу та відходу з місця вчинення крадіжок.

Використовуючи інструменти, зловмисники через вікна проникали всередину до приміщень, звідки викрадали кошти та майно. Третій співучасник спостерігав та контролював обстановку ззовні.

З місця події вони зникали на автомобілі.

Слідчими ГУНП у Вінницькій області спільно з працівниками управління карного розшуку за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД за місцями проживання підозрюваних проведені санкціоновані обшуки. В ході процесуальних дій поліцейські вилучили рації, відмички, камери прихованого відеоспостереження та інші речові докази.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена в особливо великих розмірах організованою групою). Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

9 лютого, 2023