Сьогодні Вінниця проводжає в останню путь воїна Романа Чарного

Новини Вінниці / Сьогодні Вінниця проводжає в останню путь воїна Романа Чарного

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Як повідомляють у Вінницькій міській раді, Роман Чарний долучився до захисту Батьківщини восени 2014 року, ставши у лави добровольчого батальйону патрульної міліції «Азов» МВС України. Тоді мав кілька ротацій на передову, брав участь, зокрема в обороні Маріуполя. А згодом продовжив службу у батальйоні поліції «Миротворець» – воєнізованому підрозділі особливого призначення. На початку повномасштабного російського вторгнення капітан поліції Роман Чарний разом із побратимами боронив Київщину, пізніше – виконував військові завдання на Донеччині та Луганщині.

На жаль, буремні будні сильно підірвали здоров’я молодого воїна. Він довго боровся за життя, але не витримало серце. Воно зупинилося 9 жовтня. Роману було 35 років…

Роман Чарний народився у Вінниці 4 червня 1989 року. Після закінчення Вінницького технічного ліцею здобув освіту у Вінницькому національному технічному університеті на факультеті «Радіотехніка». Втім, у цивільному житті за цією спеціальністю не працював, віддавши перевагу слюсарній справі.

«Роман був багатогранною особистістю. В університетські роки захоплювався грою на гітарі, був учасником студентського гурту та навіть писав музику для його композицій, – розповідає батько Небесного Воїна Микола. – Він мав багато планів на життя, хотів бачити як підростають його двійко діточок, брати участь у їх вихованні… Але як справжній чоловік не міг спокійно спостерігати за тим як вороги намагаються пошматувати рідну Україну…»

Церемонія прощання із Романом Чарним розпочнеться сьогодні о 13:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. А о 14:00 вклонитися воїну вінничани зможуть біля його будинку за адресою: 3-й пров. Чумацький,8.

Чин поховання Захисника відбудеться о 15:00 на кладовищі у Вінницьких Хуторах.