Снаряди кустарного виробництва з Вінниці чудово підривають ворожі танки

Новини Вінниці / Снаряди кустарного виробництва з Вінниці чудово підривають ворожі танки

Майже 700 корпусів від снарядів для дронів за п’ять місяців відправили на фронт вінницькі майстри та волонтери. Більшість снарядів вже спрацювали – підірвали ворожу техніку. Собівартість виробництва одного «подарунка» від 200 до 400 гривень, але він здатен вивести з ладу бронетехніку, яка коштує мільйони доларів.

Про це повідомляє «Суспільне». 

Виробництво існує завдяки місцевим підприємцям і волонтерам. Виготовляються два типи корпусів: під кумулятивний заряд та протипіхотний із кульками всередині. На передовій військові начиняють їх вибухівкою та додають детонатор. Собівартість кумулятивного - 400 гривень, а протипіхотного - 200. 

«У нас є відео, де хлопці їх використовують такий снаряд за 400 гривень і горіли москальські танки вартістю по декілька мільйонів доларів. Це все випробувано ми не просто так його робимо. Їздили на полігон та все відпрацьовували», - каже волонтер Денис Романовський. 

Це все потрібно «вже і завжди», каже пілот дрона Павло з передової. Міні-боєприпаси не лише нищать окупантів, але й бережуть життя українських захисників. 

«Дякуємо, і від себе особисто та від усього колективу нацгвардії, нашої частини та пілотів дронів. Це досить хороші снаряди. Продовжуйте, будь ласка, допомагати нам, і тоді швидше переможемо», - сказав боєць. 

Олег Верлан

3 лютого, 2023