Смертельна ДТП на Вінниччині: до суду передали справу водія, який сів за кермо, випивши пляшку горілки

Новини Вінниці / Смертельна ДТП на Вінниччині: до суду передали справу водія, який сів за кермо, випивши пляшку горілки

У Вінниці до суду передали обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 46-річного вінничанина у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками в стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, «розслідуванням встановлено, що у 27 липня 2023 року близько 19:30 чоловік, випивши пляшку горілки (рівень алкогольного сп’яніння якого дорівнює 3 проміле), рухаючись у с. Вінницькі Хутори Вінницького району за кермом технічно-справного автомобіля «Богдан 211010», грубо порушив правила дорожнього руху, що спричинило виїзд керованого ним автомобіля за межі проїжджої частини ліворуч у кювет з подальшим наїздом на дерево».

Внаслідок ДТП пасажир автомобіля від отриманих травм загинув на місці пригоди.

Кримінальне провадження було відкрито за ч. 3 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, вчинене, що спричинило смерть потерпілого). Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Макс Мельник

5 вересня, 2023