Служба зайнятості пропонує ваучери на навчання, але вінничани не поспішають їх отримувати

Новини Вінниці / Служба зайнятості пропонує ваучери на навчання, але вінничани не поспішають їх отримувати

Що це за ваучер? Це документ, який дає право пройти курс безкоштовного навчання та здобути ще одну професію. Як запевняють фахівці Вінницького обласного центру зайнятості, їх перелік чималий – від електрогазозварника до медичного психолога. Загалом у ньому – півсотні варіантів.

Що це за ваучер? Це документ, який дає право пройти курс безкоштовного навчання та здобути ще одну професію. Як запевняють фахівці Вінницького обласного центру зайнятості, їх перелік чималий – від електрогазозварника до медичного психолога. Загалом у ньому – півсотні варіантів. Підвищивши кваліфікацію, затим ніби можна буде влаштуватися на роботу у різних сферах: сільському господарстві, будівництві, транспорті тощо.

Втім, отримати ваучер зможе не кожен охочий. А лише ті, кому 45 й більше років. Крім того, потрібно мати професійно-технічну або вищу освіту й не менше 15 років страхового стажу. Однак є виключення: незалежно від віку його видадуть звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), учасникам АТО з числа осіб з інвалідністю, а також внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомляється на сторінці у Facebook Вінницького обласного центру зайнятості.

Схоже на те, що наші земляки чомусь не поспішають отримувати такі ваучери. Торік за їх допомогою свій освітній рівень підвищило лише семеро мешканців Вінниччини. Здається, це замало, оскільки лише офіційно зареєстрованих безробітних у нашій області понад 20 тис.

 
 

Юрій Ярмощук

30 травня, 2018