Скільки у Вінниці довгожителів, яким виповнилося сто й більше років?

Новини Вінниці / Скільки у Вінниці довгожителів, яким виповнилося сто й більше років?

Скільки у Вінниці довгожителів, яким виповнилося сто й більше років? Дожити до ста років не кожному щастить. Зрозуміло, що на долю подільських довгожителів випало чимало випробувань, оскільки вони на власні очі бачили й страшний Голодомор 30-х років минулого сторіччя, Другу світову війну, повоєнну розруху. Але попри це їм судилося відсвяткувати столітній ювілей.

Дожити до ста років не кожному щастить. Зрозуміло, що на долю подільських довгожителів випало чимало випробувань, оскільки вони на власні очі бачили й страшний Голодомор 30-х років минулого сторіччя, Другу світову війну, повоєнну розруху. Але попри це їм судилося відсвяткувати столітній ювілей. 

Секрети довголіття прості: любити людей, допомагати й турбуватися про близьких та рідних, працювати на свіжому у повітрі, ніколи нікому не заздрити, уникати «шкідливої» їжі, не палити, не вживати у надмірній кількості алкоголь. 

До речі, серед мешканців Вінниці нині одинадцять довгожителів, яким виповнилося сто й більше років. Усі вони отримують не лише пенсію, а й довічну щомісячну матеріальну допомогу у розмірі одного прожиткового мінімуму. Виплачують її відповідно до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки». Про це повідомляється на сайті Вінницької міської ради.

Нещодавно до когорти вінницьких довгожителів приєдналася й Мотрона Процевич: 20 жовтня їй виповнилося 100 років. Ця подолянка виховала 5 дітей. Народилася вона у селі Вахнівка, що в Липовецькому районі, нині ж мешкає у Вінниці.

 
 

Юрій Ярмощук

23 жовтня, 2018