Скільки підприємці Вінниччини заборгували своїм працівникам?

Новини Вінниці / Скільки підприємці Вінниччини заборгували своїм працівникам?

Стало відомо про розмір заборгованості із заробітної плати на Вінниччині.

Стало відомо про розмір заборгованості із заробітної плати на Вінниччині. Загалом працедавці заборгували працівникам 15,7 млн грн. Ця інформація оприлюднена на сторінці у Facebook Держпраці у Вінницькій області з посиланням на управління статистики у нашому регіоні.
Йдеться про борги із зарплати станом на 1 березня. Як стало відомо, порівняно з попереднім місяцем вони зросли на 200 тис. грн. Три чверті з них припадають на промислові підприємства, решта – на торгові, будівельні фірми, авторемонтні майстерні та інші.
Цифри свідчать, що на економічно активних підприємствах працівникам заборгували 2,4 млн грн, а от на 20-ти збанкрутілих – 11,4 млн грн.
На кожному підприємстві – різні суми заборгованості, але в середньому кожному працівнику завинили по  8142 грн.
До речі, відсутня заборгованість перед працівниками з виплати заробітної плати у 17 районах області (Бершадському, Гайсинському, Іллінецькому, Козятинському, Липовецькому, Літинському, Мурованокуриловецькому, Немирівському, Оратівському, Піщанському, Погребищенському, Тиврівському, Томашпільському, Хмільницькому, Чернівецькому, Шаргородському, Ямпільському), а також у Козятині й Хмільнику.


 

Юрій Ярмощук

3 квітня, 2018