Скільки мешканців Вінниччини цього літа отруїлися грибами?

Новини Вінниці / Скільки мешканців Вінниччини цього літа отруїлися грибами?

Грибний сезон триває. Цього року у лісах надзвичайно багато грибів, оскільки літо дощове. Чимало подолян, як мешканців сіл, так й міст, відправляються їх збирати. Утім, на території нашого краю зафіксовані непоодинокі випадки отруєння цими дарами лісів. Тож надзвичайно уважним слід бути не лише початківцям, а й досвідченим грибникам.

Грибний сезон триває. Цього року у подільських лісах надзвичайно багато грибів, оскільки літо дощове. Чимало подолян, як мешканців сіл, так й міст, відправляються їх збирати. Утім, на території нашого краю зафіксовані непоодинокі випадки отруєння цими дарами лісів. Тож надзвичайно уважним слід бути не лише початківцям, а й досвідченим грибникам.

В управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області підрахували, що з початку цьогорічного сезону дикорослими грибами отруїлися вже 17 жителів Вінниччини.

«Всі знаходились на лікуванні в реанімаційних відділеннях лікувально-профілактичних закладів області. Найбільша кількість постраждалих, по 4 людини, у Крижопільскому та Могилів-Подільському районах, по 2 людини у м. Вінниця та Калинівському районі. У Бершадському, Козятинському, Тростянецькому, Чернівецькому та Шаргородському районах - по 1 постраждалій людині», – зазначається на сайті згаданої установи.

Нещодавно NaПарижі повідомляв про те, скільки коштують дари лісів на ринках Вінниці.
 

Юрій Ярмощук

25 липня, 2018