Скандали з призовом: у ДБР кажуть про 260 справ по ТЦК і ВЛК, а також про 58 підозрюваних

Новини Вінниці / Скандали з призовом: у ДБР кажуть про 260 справ по ТЦК і ВЛК, а також про 58 підозрюваних

Самбір, Тернопіль, Чернівці… Після скандальних відео побиття у ТЦК затриманих чоловіків, які ширяться мережами з нечуваною швидкістю, а також фактів «заробітку» на ухилянтах, від держави вимагають жорстокої реакції, а не тільки зняття «облвійськкомів». У Державному бюро розслідувань відзвітували, що у 2023 році розслідується 260 справ, пов'язаних із роботою територіальних центрів комплектування та військово-лікарських комісій.

«Загалом у цьому році ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень, пов'язаних із роботою терцентрів комплектування та військово-лікарських комісій. До суду вже направлено 21 обвинувальний акт стосовно 35 осіб. Також ДБР повідомило про підозру ще 58 особам», - повідомляють у ДБР.

У Бюро також зазначають, що у межах цих кримінальних проваджень задокументувано факти отримання посадовцями хабарів на суму майже 4 млн гривень. А суди арештували майно хабарників на суму понад 3,2 млн гривень.

Нагадаємо, у вересні у Вінниці ДБР викрило посадовців ТЦК і ВЛК, які допомагали ухилянтам уникнути мобілізації та виїхати за кордон.

Макс Мельник

10 жовтня, 2023