Сільська рада на Вінниччині купувала електроенергію утричі дорожче від ринкової ціни: посадовцю інкримінують службову недбалість

Новини Вінниці / Сільська рада на Вінниччині купувала електроенергію утричі дорожче від ринкової ціни: посадовцю інкримінують службову недбалість

Хмільницькою окружною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту однієї із сільських рад Хмільницького району та депутата сільської ради. Чоловік обвинувачується лише у службовій недбалості… Через його «нахабні» дії місцевий бюджет «отримав» чималі збитки.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений упродовж 2021 року, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, безпідставно, в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» підписував додаткові угоди до договору про постачання електричної енергії.

Внаслідок його дій збільшено ціну за одиницю товару на 210,67% від первинної ціни. Це призвело до зайво сплачених коштів постачальнику електричної енергії – ТОВ «Енера Вінниця» - в сумі майже 337 тис. грн. Саме у таку суму оцінюються матеріальна шкода місцевому бюджету.

Наразі посадовцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Стаття передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від  двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.