Штурм Авдіївки: окупанти «безпрецедентно» втратили дивізію та сотні одиниць військової техніки

Новини Вінниці / Штурм Авдіївки: окупанти «безпрецедентно» втратили дивізію та сотні одиниць військової техніки

Після тижня активних спроб наступальних дій навколо Авдівки Донецької області російські окупанти та їх сателіти втратили вбитими та пораненими, на думку фахівців, не менше дивізії у живій силі та сотні одиниць військової техніки.

Нагадаємо, 9 жовтня російські війська розпочали локальні наступальні операції в районі Авдіївки Донецької області. Раніше NaПарижі писав про наслідки перших діб битви за Авдіївку. Тоді росіяни змінили напрямки, але не методи. Далі через провал наступу на Авдіївку Кремль намагався закрити рота своїм пропагандистам. Адже у Москві поставили завдання захопити місто, щоб видати це за надважливу перемогу, проте всі спроби виявились марними.

Нині, як зазначає військовий експерт Петро Черняк, росіяни зазнали ніщивної поразки.

«Вбитими понад 5 тисяч, поранених помножуємо на три – і маємо більше ніж дивізію. Механізована дивізія за їх розрахунком – 12,5 тисяч осіб. Це щось безпрецедентне та  неймовірне», - зауважив він..

Черняк розповів про втрати окупантів у техніці – більше 200 одиниць артилерії, понад 250 бойових броньованих машин, а також більше 150 танків.

Олег Верлан

17 жовтня, 2023