Штовхав по дорозі викрадений у військового мотоцикл: у Вінниці затримали п’яного зловмисника

Новини Вінниці / Штовхав по дорозі викрадений у військового мотоцикл: у Вінниці затримали п’яного зловмисника

Ввечері 25 вересня на вулиці Брацлавській у Вінниці сталась доволі дивна ситуація. Патрульні зупинили людину, яка, порушуючи ПДР, штовхала мотоцикл. Ні ключів, ні документів при собі у чоловіка не було. Під час спілкування зі «штовхачем», підійшов власник транспортного засобу, який звинуватив того у викраденні мотоциклу.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, інцидент стався близько 18:00. На лінію «102» звернувся 25-річний вінничанин, який вияви зникнення свого мотоцикла. Згодом неподалік він побачив поліцейських та вирішив підійти до них.

Паралельно  небайдужі містяни викликали патрульних, коли побачили чоловіка у нетверезому стані, штовхаючого мотоцикл. Поки інспектори спілкувались зі штовхачем, зустріли у власника. Далі на місце події прибула слідчо-оперативна група.

Поліцейські встановили особу викрадача. Ним виявився 22-річний житель Жмеринського району. Речовий доказ - мотоцикл, вилучено. У порушника також виявили 1,69 проміле алкоголю в організмі. Потерпілим є військовослужбовець.

За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 ККодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Транспортний засіб поміщений на арештмайданчик.

Макс Мельник

26 вересня, 2023