Шойгу висловився щодо термінів закінчення війни

Новини Вінниці / Шойгу висловився щодо термінів закінчення війни

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу чудово розуміє особисту відповідальність за злочини, які вчиняють російські військові в Україні, тому вирішив йти до кінця разом з Путіним, адже немає іншого виходу. Через те фатальне ставлення до ситуації, ймовірно, він заявив, що «спецоперація», на його думку, «триватиме до повного виконання завдань». Причому, тепер він їх не перелічив.

Стандартну «мантру» про «завдання» Шойгу зробив на нараді. Разом з тим, він вирішив «скопіювати» Зеленського. У той час, як його воєначальники завалили українську землю трупами своїх солдатів і знищили десятки тисяч мирних українців, російський міністр сказав про «збереження життя та здоров'я російських військових та цивільного населення». Блюзнірство якесь. Якщо так каже український президент, то пояснює цим відступ і збереження боєздатності війська.

«Сьогодні для нас головні пріоритети - збереження життя та здоров'я підлеглого особового складу, виключення загрози безпеці цивільного населення. «Спеціальна військова операція» продовжиться до повного виконання завдань, поставлених верховним головнокомандувачем», - сказав Шойгу, вірогідно, через масову відмову росіян воювати, адже «чутки» про величезні втрати доходять до пересічних російських родин.

Очільник Міноборони не уточнив, які саме «завдання» нині актуальні. Вони змінювались з 24 лютого. Окупанти мріяли захопити Київ за три дні, оголошували «денацифікацію та демілітаризацію» України, «відсували НАТО від кордонів Росії» (у результаті Фінляндія вступає в альянс), «звільняли Донбас» (знищивши регіон від Маріуполя до Сєвєродонецьку) і «захищали народ «Л/ДНР», а ще «змінювали однополярність світу».

Які саме з безмежного переліку версій «завдань» мають бути виконані - невідомо. Не факт, що Шойгу у курсі.

Нагадаємо, Шойгу рапортував Путіну про «звільнення» Луганщини з два дні до відходу українських підрозділів. Тепер у Кремлі заявили про потребу «відпочити», фактично визнавши великі втрати та необхідність відновлення боєздатності військ.

Олег Верлан

5 липня, 2022