Школи Вінниччини отримають «зіркові» абетки жестової мови

Новини Вінниці / Школи Вінниччини отримають «зіркові» абетки жестової мови

Усі українські школи, а їх в державі 16 200, в тому числі і навчальні заклади Вінниччини отримають «зіркову абетку» яка руками популярних українців розшифровує алфавіт жестовою мовою.

Усі українські школи, а їх в державі 16 200, в тому числі і навчальні заклади Вінниччини, отримають «зіркову абетку», яка руками популярних українців розшифровує алфавіт жестовою мовою.

За повідомленням прес-служби МОН, це передбачає Меморандум про співпрацю в розбудові інклюзивного суспільства та популяризації жестової мови, який 27 вересня підписали Міністерство освіти й науки та громадська організація «Відчуй».

«Сьогодні щонайменше 223 тисяч людей спілкується жестовою мовою. Це робить її однією із найвживаніших в Україні. Завдяки співпраці з ГО "Відчуй" ми зможемо поширити цю інформацію в усіх школах України і, можливо, навіть заохотити молоде покоління вчити жестову мову», – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Раніше NaПарижі повідомляв, вінничанин Дмитро Шуров разом з українськими зірками долічилися до фото проекту «Зіркова абетка», який покликаний популяризувати вивчення жестової мови. Відомі українці жестами передають літери українського алфавіту.

Саша Григоровська

30 вересня, 2018