Щоб спати спокійно. Вінничанам пропонують протягом двох днів безкоштовно обстежитися на ВІЛ-СНІД

Новини Вінниці / Щоб спати спокійно. Вінничанам пропонують протягом двох днів безкоштовно обстежитися на ВІЛ-СНІД

На вінницькому Парижі, біля "Зорі" та на вокзалі, протягом двох днів можна буде пройти швидкий тест на ВІЛ-інфекцію.

На вінницькому Парижі, біля "Зорі" та на вокзалі, протягом двох днів можна буде пройти швидкий тест на ВІЛ-інфекцію. 
В четвер, 30 листопада, у Вінниці працюватиме пересувна лабораторія з безкоштовного і анонімного тестування крові на ВІЛ/СНІД. Пройти швидкий тест з 10.00 до 18.00 години можна буде на майдані Небесної Сотні, а з 18.00 до 20.00 біля ДК "Зоря".  Наступного дня, 1 грудня, безкоштовний забір крові на ВІЛ-обстеження буде проводитись в приміщенні залізничного вокзалу  Вінниці з 10.00 до 18.00 год.
Як повідомив NaПарижі головний лікар Вінницького обласного клінічного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський, профілактичні  заходи проводяться до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, який відзначається у перший день зими.


" У Вінницькій області з початку епідемії  виявлено 4976 ВІЛ-інфікованих громадян України, що складає 0,31% від усього населення області. З них 2089 встановлено діагноз СНІД, померло 1036 ВІЛ-інфікованих осіб. Від ВІЛ-інфікованих матерів за весь період спостереження народилось 859 дитини. Щорічно близько 70% хворих на ВІЛ складають особи молодого, репродуктивного та працездатного віку. Зростає кількість інфікованих на ВІЛ жителів сіл, приміром, на 10% за останні 5 років", - розповів Ігор Матковський.


Саша ГРИГОРОВСЬКА

Саша Григоровська

28 листопада, 2017