Ще жодна багатоповерхівка у Вінниці офіційно не готова до опалювального сезону

Новини Вінниці / Ще жодна багатоповерхівка у Вінниці офіційно не готова до опалювального сезону

Станом на сьогодні, 22 вересня, ще жоден будинок у Вінниці не отримав акту готовності до опалювального сезону. Такі документи управляючі компанії повинні були отримати до 15 вересня. Про це повідомляє пресслужба КП "Вінницяміськтеплоенерго".

Станом на сьогодні, 22 вересня, ще жоден будинок у Вінниці не отримав акту готовності до опалювального сезону. Такі документи управляючі компанії повинні були отримати до 15 вересня. Про це повідомляє пресслужба КП "Вінницяміськтеплоенерго".

Там зазначають, що підприємство підготувало обладнання теплопостачального комплексу на 100%, на етапі завершення  - реконструкція мереж.

"Підприємство готове вчасно відповідно до рішення, яке прийматиме виконавчий комітет Вінницької міської ради, розпочати опалювальний період 2020-2021 рр. і подати якісну послугу з постачання теплової енергії до будинків споживачів, проте відкритим залишається питання готовності внутрішньобудинкових систем, від якого залежить якість послуг всередині будинків споживачів.

Внутрішньобудинкові системи - це зона відповідальності  управляючих компаній, житлово-експлуатаційних об’єднань та правлінь ОСББ", - зазначають у комунальному підприємстві.

ОСББ та управляючі компанії отримали від тепловиків листи з переліком заходів, які необхідно було виконати для підготовки внутрішньобудинкових систем до експлуатації в опалювальному періоді. Тільки після виконання усіх цих заходів будинок може отримати акт готовності до опалювального сезону.

"Але станом на сьогодні, 22 вересня, ще жоден будинок не отримав акт готовності. Наразі ще не всі управляючі компанії звернулися до підприємства з графіком перевірки будинків, зокрема, це управляюча компанія  ПП "Добробуд-Він", на балансі якої лише 6 будинків, із них не надано на перевірку жодного. Також із 212 будинків, де створено ОСББ, звернулися за перевіркою лише 38. Всі інші управляючі компанії надали майже всі будинки на перевірку.

Загалом перевірено 974 будинки із 1225. Втім, у них було виявлено недоліки, на що  сформовано приписи для ліквідації даних несправностей. І на повторну перевірку по даних будинках управляючі компанії ще не зверталися", - повідомляють у "Вінницяміськтеплоенерго".

У підприємстві зазначають, що таке зволікання ставить під загрозу вчасний початок опалювального сезону у Вінниці.