Шахраї знову просять гроші від імені Борзова: на Вінниччині підприємцям телефонують «пранкери»

Новини Вінниці / Шахраї знову просять гроші від імені Борзова: на Вінниччині підприємцям телефонують «пранкери»

Періодично «хвилями» до вінницьких підприємців звертаються про фінансову допомогу від представників влади. Наразі фіксується чергова…

«Знову активізувались аферисти і просять гроші у підприємців від мого імені. Вкотре наголошую, ні я, ніхто із моїх заступників, ні їх помічники, ні секретарі НЕ дзвонять, НЕ надсилають листів і НЕ просять переказати кошти. Перевіряйте інформацію!», - зазначив Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА.

Він пояснив, якщо до підприємства телефонують або скидають листи начебто на бланку обласної військової адміністрації з проханням перерахувати кошти», то це чергові шахраї, які, «на жаль, користуючись та маніпулюючи війною, видурюють гроші».

С.Борзов порадив у випадку таких дзвінків чи листів одразу повідомляти правоохоронні органи для оперативного реагування на ці дії.

Зазначимо, «пранкери», які представляються «наближеними» до «першої особи» в ОДА чи іншій владній чи контролюючій структурі, просять допомоги онлайн, а реквізити банківських рахунків дозволяють їх викрити.  

Макс Мельник

29 червня, 2023