«Серп і молот» на футболці зіпсували жмеринчанину відпочинок у санаторії, тепер йому загрожує до 5 років в’язниці

Новини Вінниці / «Серп і молот» на футболці зіпсували жмеринчанину відпочинок у санаторії, тепер йому загрожує до 5 років в’язниці

На Вінниччині чоловік достроково перервав відпочинок в санаторії через те, що одягнув футболку, на якій зображено заборонену в Україні символіку. Неприємна ситуація сталася в одній із оздоровниць міста Хмільник.

На Вінниччині чоловік достроково перервав відпочинок в санаторії через те, що одягнув футболку, на якій зображено заборонену в Україні символіку. Неприємна ситуація сталася із ним в одній із оздоровниць міста Хмільник.

Тридцятирічний житель Жмеринки перебуваючи там на відпочинку одяг чорну футболку, на якій було зображено серп і молот, а також надпис СССР. Саме символіка тоталітарного режиму його підвела. Як повідомили у відділі комунікації  поліції у Вінницькій області, правоохоронців, які його затримали, правопорушник переконував, що гадки не мав, що за такий одяг може загрожувати кримінальна відповідальність.

Хмільницьким відділенням поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). За таке правопорушення передбачено до 5 років позбавлення волі.