Сергій Моргунов розповів, які служби розмістяться у колишньому другому пологовому будинку

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів, які служби розмістяться у колишньому другому пологовому будинку

Реорганізація 2-го пологового будинку у Вінниці викликала чимало критики у бік міської влади та чуток про майбутню «приватизацію» ділянки та закладу на проспекті Коцюбинського. Наразі більш-менш стає зрозумілою перспектива триповерхової будівлі колишнього пологового будинку.

«У центрі Вінниці створюється сучасний медзаклад для мам та дітей. Приміщення на Коцюбинського,50 тепер на балансі «Центру матері і дитини». Тому з’явилась можливість покращити умови надання послуг у медзакладі, оптимізувавши використання приміщень», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Сьогодні, 5 травня, він там провів нараду. У будівлі обговорили можливості приміщення для ефективнішого надання медпослуг. Мер підвів підсумки.

«Вагітні матимуть зручніші умови – жіноча консультація з Замостянської переїде на перший поверх. Там же діагностика.

Малечу не потрібно буде возити на Старе місто до вузькопрофільних лікарів - дитяча поліклініка та «Клініка, дружня до молоді» займуть другий поверх в будівлі на Коцюбинського,50.

Септична гінекологія - на 3-му поверсі. Там будуть створені покращені умови для лікування жінок з гнійно-септичними захворюваннями.

Побачили стан приміщення з колегами, обговорили базову концепцію для майбутнього медичного центру. Саму будівлю доведемо до ладу, утеплимо, зробимо капітальний ремонт покрівлі, встановимо додатковий ліфт та поставимо сучасні зручні меблі», - зауважив він.

За словами міського голови, медична реформа визначила чіткі правила, за якими мають функціонувати лікарні та амбулаторії.

«Передусім ми маємо сформувати фінансово спроможну мережу. Але наш пріоритет - якість медичної допомоги. Тому зараз ми зосередились на тих заходах, які з одного боку дозволять виконати вимоги реформи, а з іншого – покращити роботу окремих підрозділів медичних закладів міста», - пояснив мер.