Сергій Моргунов пояснив, як Вінниця отримала нагороду OGP Local Innovation Awards

Новини Вінниці / Сергій Моргунов пояснив, як Вінниця отримала нагороду OGP Local Innovation Awards

Вінниця отримала нагороду світового рівня від Партнерства «Відкритий Уряд» OGP Local Innovation Awards. Переможців конкурсу оголосили 15 грудня під час Всесвітнього Саміту OGP у столиці Республіки Корея – Сеулі.

Престижну нагороду OGP Local Innovation Awards надають за інновації в розвитку відкритого врядування і трансформаційні ініціативи на місцевому рівні.

«Ми приєдналися до програми «Відкритий Уряд – місцевий рівень» у рамках міжнародної Ініціативи «Відкритий Уряд» лише минулого року. Але вже розробили План дій з впровадження Ініціативи та представили на міжнародний конкурс свій проєкт», - вказав у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Ідею зі створення мережі Офісів взаємодії відзначило журі OGP. Мета цього проєкту - інтегрувати приєднані території завдяки посиленню участі мешканців у прийнятті рішень та формуванню відчуття спільної громади.

Загалом на конкурсі розглядали 36 місцевих ініціатив від громад з Європи, Америки, Азії й Африки.

«Ініціатива «Відкритий Уряд» – це всесвітня мережа, яка об'єднує країни та міста, які прагнуть розвивати відкрите врядування. І ми раді, що Вінниця визнана світовою спільнотою як прогресивна громада», - зазначив мер.

Олеся Рудницька

16 грудня, 2021