Сергій Моргунов: «Не припиняємо консолідувати зусилля для допомоги людям, які приїжджають до Вінниці з постраждалих регіонів»

Новини Вінниці / Сергій Моргунов: «Не припиняємо консолідувати зусилля для допомоги людям, які приїжджають до Вінниці з постраждалих регіонів»

Попри реалії воєнного часу, у Вінниці всі служби працюють у посиленому режимі. Бригади оперативно виїжджають на аварійні виклики. Комунальники наводять лад у місті. Про це у своєму телеграм-каналі та на сторінці у Facebook написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Не припиняємо консолідувати зусилля для допомоги людям, які приїжджають до Вінниці з постраждалих регіонів. Вже зареєструвалося у нашій громаді 2872 переселенці, з них 813 дітей. Ми розуміємо: для того, щоб люди могли адаптуватися до нових умов життя, потрібен час і підтримка. Саме тому співпрацюємо з низкою міжнародних та благодійних організацій, щоб залучити якомога більше ресурсів на допомогу переселенцям», - зазначив очільник міста.

Одне з питань - розміщення біженців.

«За сприяння Офісу ООН з гуманітарного напряму, який запрацював у нашому місті, хочемо швидко провести потрібні ремонти у приміщеннях, щоб у людей були нормальні умови проживання. Все більше біженців прибуватиме з районів бойових дій у відносно безпечні міста. Нам потрібно готувати місця, де б ми могли прихистити людей. Окрім представництва ООН, розраховуємо залучити до співпраці ще одну міжнародну організацію – Medair», - каже Сергій Моргунов.

Підтримка приходить з різних куточків світу.

«Сьогодні, наприклад, ми отримали гумвантаж з Іспанії, а французька громада Бессьєр прийняла до себе на час війни 21 дитину з вразливих категорій. Згуртованість сьогодні дуже важлива. І я дякую кожному за чуйність. Викликів багато - але ми все подолаємо і вийдемо переможцями», - наголосив мер.

Олеся Рудницька

24 березня, 2022