Сергій Моргунов доручив розробити єдину міську систему дистанційного відкриття замків на укриттях під час тривоги.

Новини Вінниці / Сергій Моргунов доручив розробити єдину міську систему дистанційного відкриття замків на укриттях під час тривоги.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов да доручення розробити єдину міську систему дистанційного відкриття замків на укриттях під час тривоги. Скільки вона – така система - коштуватиме, наразі складно навіть підрахувати. Як і скільки вінничан скористаються конкретним укриттям, коли лунатиме сигнал.

«Необхідно максимально виключити людський фактор. Дав доручення розробити єдину міську систему дистанційного відкриття замків на укриттях під час тривоги. Належний стан укриттів та забезпечення доступу до них усім – відповідальність балансоутримувачів», - зазначив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, вчергове тему закритих під час тривоги укриттів у ЗМІ та соцмережах «підняли» після загибелі дівчинки та двох жінок у Деснянському районі столиці. Попри трагедію «відчувається рука» певних зацікавлених осіб, які розганяють критику на адресу мера Києва Віталія Кличка. Наразі свою вину визнав лише охоронець поліклініки, який вчасно не відчинив двері. Керівник закладу та начальник Деснянської РВА, у чиєму підпорядкування питання нагляду над укриттями, схоже, не відповідатимуть.

Тому зрозуміло, чому у Вінниці хочуть уникнути подібним можливих наїздів.

Олег Верлан

5 червня, 2023