Сергій Моргунов анонсував випуск нового тролейбусу VinLine

Новини Вінниці / Сергій Моргунов анонсував випуск нового тролейбусу VinLine

Проєкт по збірці у Вінниці VinLine вже можна назвати доволі успішним, адже він дозволив розширити тролейбусну мережу за рахунок транспорту з автономною ходою без спорудження додаткових ліній. Наразі проходить обкатку чергова машина VinLine.

«Це вже восьмий тролейбус, зібраний цього року. Відсьогодні його обкатують по місту, щоб оцінити технічні показники перед введенням в експлуатацію.

Завдяки наявності акумуляторів VinLine має запас ходу 20 км без приєднання до електролінії: може працювати як тролейбус і як електробус. Як і у попередніх моделях цієї серії, салон пристосований для маломобільних людей, є система нахилу кузова, що зручно для посадки/висадки пасажирів. Машина енергоощадна - здатна економити 30-40% електроенергії. Комплектуючі – європейського виробництва, а електронна система керування двигунами – вітчизняного», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Він нагадав, шо загалом міські транспортники зібрали вже 14 вінницьких тролейбусів, з них 10 - з автономним ходом.

«Це дозволяє нам поповнювати муніципальний парк екологічним транспортом та розширювати мережу маршрутів. Наступного року проєкт VinLine продовжимо», - запевнив мер.

Олеся Рудницька

15 грудня, 2021