Сергій Моргунов анонсував можливе побратимство з французьким містом

Новини Вінниці / Сергій Моргунов анонсував можливе побратимство з французьким містом

Ще до початку повномасштабної війни Вінниця налагоджувала довгострокове партнерство з французьким містом Діжон. Нині міська влада починає дружити з іншим не менш цікавим містом – Нансі. Хоча відносини лише розпочинаються, в мерії кажуть про перспективи.

«Налагоджуємо дружні стосунки з ще одним європейським містом – у Франції. Познайомився онлайн з мером Нансі Метью Кляйном. Обидві наші громади пов’язує німецьке місто Карлсруе. І, сподіваюся, незабаром ми теж офіційно задекларуємо побратимство», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Він наголосив, що під час зустрічі «говорили про можливі напрями нашої подальшої співпраці».

«Зокрема, нас цікавить досвід французів в частині екології, урбаністики, громадського транспорту та просторового розвитку, які знадобляться нам під час відбудови України.

Ще один виклик – це реабілітація воїнів після важких поранень та ампутацій. Щоб вони могли швидше повернутися до нормального життя, колеги з Нансі можуть посприяти налагодженню співпраці з нашими медиками в сфері охорони здоров’я та протезування», - зауважив очільник міста.

Незабаром у Вінниці очікують з візитом колег з Нансі.

«Тоді зможемо детальніше обговорити наші подальші кроки взаємодії», - зазначив С.Моргунов.

Нансі – один з центрів історичного регіону Лотарингія. Місто засноване у 947 році. У XIII—XVIII ст. було резиденцією герцогів Лотарінгських. Нині населення місто – 105 тис. (з передмістям – 435 тис.).

Серед побратимів Нансі польський Люблін, з яким у вінничан теж склались дружні відносини. Саме люблинці познайомили Вінницю з Карлсруе.