Сергій Борзов: «Вінницький аеропорт – це проект «Великого будівництва», який найбільше сьогодні обговорюють вінничани. І це зрозуміло, адже літати з Гавришівки мріють давно»

Новини Вінниці / Сергій Борзов: «Вінницький аеропорт – це проект «Великого будівництва», який найбільше сьогодні обговорюють вінничани. І це зрозуміло, адже літати з Гавришівки мріють давно»

Сьогодні, 7 жовтня, до вінницького летовища завітала велика делегація з представників влади міста та області. Беззаперечно, це об’єкт будівництва №1 у Вінниці. Є процес реконструкції розпочався…

«Кілька років про це лише говорили, а після приїзду у Вінницю президента України Володимира Зеленського від розмов нарешті перейшли до роботи. 29 вересня 2020 року глава держави пообіцяв вінничанам, що за його каденції побачать реконструкцію аеропорту. І вже у вересні 2021 року ремонт розпочався», - нагадав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Зазначимо, що на будівельні роботи цього року держава виділила 135 млн грн – гроші вже надійшли. Загалом, на початок реконструкції вінницького летовища у державному бюджеті передбачено 604,27 млн грн.

«Наш аеропорт увійшов у програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» - напрямок розбудови регіональних авіахабів. Аеропорт – проект, який найбільше сьогодні обговорюють вінничани. І це зрозуміло, адже літати з Гавришівки мріють давно», – зауважив губернатор.

Нині на злітній смузі йде фрезерування перону та самої смуги. Демонтовані аеродромні плити. Військові демонтують світло-сигнальне обладнання. Проектом реконструкції передбачено розширення існуючої штучної злітно-посадкової смуги. Перон теж стане ширшим задля безпечного розміщення й самостійного маневрування повітряних суден і перонної техніки.

«Бракує лише робочої сили. За словами представника підрядника – компанії «Альтком» Олександра Шилюка, з Миколаївської області возять майстрів будувати вінницький аеропорт. Це лише початок реконструкції – роботи тут вистачить багатьом», - додав очільник області.

За словами Сергія Борзова, глобальна ідея реконструкції полягає у тому, щоб після оновлення траси Р-08 і побудови мосту через річку Дністер Ямпіль-Косеуць не тільки забезпечити послугами авіазв’язку вінничан, а й надати альтернативу аеропорту «Ясси» в Румунії для жителів півночі Молдови. Також він додав, що реконструкція аеродрому має закінчитися до 2023 року.

Олеся Рудницька

7 жовтня, 2021