Сергій Борзов розповів, що у Вінниці заплановано провести перше регіональне нагородження «Медичним Оскаром»

Новини Вінниці / Сергій Борзов розповів, що у Вінниці заплановано провести перше регіональне нагородження «Медичним Оскаром»

Сьогодні, 15 грудня до Вінниці завітав ексміністр охорони здоров’я, голова Поважної ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» Василь Князевич. На зустрічі з керівництвом області було оголошено про плани щодо проведення першого регіонального нагородження «Медичним Оскаром».

«Із Василем Михайлович мав честь познайомитися у Києві ще кілька років тому. Без перебільшення, він є авторитетом серед медиків. Свого часу очолював Міністерство охорони здоров’я. Приводом для зустрічі у Вінниці стала приємна нагода. Василь Князевич є головою Поважної ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона», - зазначив у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Громадська відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден святого Пантелеймона» має професійно-фахову спрямованість і присуджується з 2017 року за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Це знакова нагорода для медичних працівників. Її ще називають «Медичним Оскаром».

Щороку в Україні обирають кращих медичних працівників для нагородження відзнакою «Орденом Святого Пантелеймона» в 11 номінаціях. Процедура пошуку та висунення кандидатів на отримання відзнаки покладається на Регіональні ради. Саме її члени здійснюють відбір та аналіз кандидатів в областях. А вже Національна експертна комісія визначає кращих кандидатів та рекомендує їх Поважній раді.

«Протягом двох останніх років медики Вінниччини отримали два ордени та три прослави у 2020 році і п’ять - у 2021 році. Так, «Орден святого Пантелеймона» у номінації «Найкращий лікар» отримав полковник медичної служби Ордатій Анатолій Володимирович, начальник клініки абдомінальної хірургії, Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону», - підкреслив губернатор.

Днями стартував конкурсний відбір на отримання «Медичного Оскара» у 2022 році.

«За словами Василя Князевича, у Вінниці заплановано провести перше регіональне нагородження. Головою Регіональної ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» є заступниця директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА – Тетяна Бондаренко. Хто стане переможцем – ще інтрига. Її тримають до останнього. Вінниччина має гідних відзнаки лікарів. Ми маємо сказати їм слова подяки. Ковідна історія - це ще одна війна. Вона нам нагадала про медиків, яким багато хто сьогодні завдячує життям», - зауважив очільник області.