«Секретна зброя» Шойгу: через «обряд на перемогу» шаманів у Росії мережа вибухнула мемами

Новини Вінниці / «Секретна зброя» Шойгу: через «обряд на перемогу» шаманів у Росії мережа вибухнула мемами

Шамани з Туви (РФ), яка є батьківщиною російського міністра оборони Сергія Шойгу, в день літнього сонцестояння провели обряди «на благо» окупантів та «на перемогу Росії». Такі новини з держави-агресорки спровокували хвилю жартів у соцмережах.

Так, представник тувинської релігійної організації шаманів Адиг-Еерен (Дух Ведмедя) заявив російським ЗМІ, що ритуали були проведені 21 червня о 8:00 ранку за місцевим часом (04:00 за Києвом). За його словами, сьогодні «дуже потужний день з енергетичної точки зору».

Тому, як стверджує Адиг-Еерен, нібито важливо «заручитися підтримкою духів та предків для благополучного кінця літа».

За його словами, шамани «просили про благополуччя людства», а також про здоров'я та перемогу для російських окупантів в Україні.

Користувачів мережі розсмішили такі новини з РФ. «Шойгу підключає резерви», «З жертвопринесеннями сподіваюся?», «Шамани майже напевно допоможуть», – пишуть вони.

Нагадаємо, ще до війни диктатор Путін полюбляв разом з Шойгу перебувати у Туві. Нібито він зустрічався з шаманами, які «шаманили» над здоров’ям кремлівського лідера. Можливо, у Шойгу шамани «останній козир» чи «секретна зброя»… Проти бойових гусаків та комарів.

Олег Верлан

21 червня, 2023