СБУ викрила спробу зриву мобілізації на Вінниччині

Новини Вінниці / СБУ викрила спробу зриву мобілізації на Вінниччині

Підприємець з Хмільника опинився під слідством

СБУ викрила 30-річного підприємця з Хмільника, ім'я якого не розголошується, створив Телеграм-канал, де систематично публікував інформацію про місця здійснення представниками ТСЦ та СП мобілізаційних заходів. Метою таких публікацій було оповіщення населення призовного віку про місця, де проводяться мобілізаційні дії, що могло допомогти ухилянтству від призову.

Згідно з повідомленням Управління Служби безпеки України у Вінницькій області, підозрюваний не тільки ігнорував власний призов на військову службу, а й закликав інших українців ухилятися від мобілізації. Ця діяльність була спрямована на дискредитацію ЗСУ та інших військових формувань, що діяли у період воєнного стану.

На підставі зібраних доказів, слідчі СБУ повідомили підприємця про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, а комплексні заходи були проведені співробітниками СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Новини Вінниці / СБУ викрила спробу зриву мобілізації на Вінниччині
Михайло Білик

10 червня, 2024