СБУ встановила обставини удару по ТЦ у Кременчуку

Новини Вінниці / СБУ встановила обставини удару по ТЦ у Кременчуку

Російські бомбардувальники Ту-22М3 запустили ракети по ТЦ «Амстор», що у Кременчуку, з повітряного простору Курської області РФ.

«Запуск ракет «Х-22» здійснено зі бомбардувальників Ту-22М3, які злетіли з аеродрому «Шайковка» у Калузькій області РФ. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області», - повідомляють у СБУ.

Силовики оприлюднили відео з моментом удару, на якому чітко видно, що окупанти влучили саме у ТЦ, де перебувало близько тисячі відвідувачів.

Також СБУ порівняла супутникові знімки міста до та після обстрілу, які спростовують вигадки російської пропаганди про нібито непрацюючий ТЦ.

Зазначимо, російські пропагандисти та політики постійно відверто брешуть, тому не дивно, що кажуть про обстріли «суто військових об’єктів» чи те, що українці «самі себе обстрілюють», а факти є «постановкою».

СБУ також показала відео з обстрілу заводу – на ньому теж видно, що жодних складів із військовою технікою там не було, завод виробляв асфальтозмішувальні установки.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що «армія Росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини».

Наразі правоохоронці продовжують ретельно документувати всі докази злочинів РФ.

Нагадаємо, 27 червня росіяни завдали ракетного удару по ТЦ «Амстор» у Кременчуку, у результаті чого загинули щонайменше 20 людей, 59 осіб отримали поранення. Два десятка людей вважаються зниклими без вісті.

Друга ракета пошкодила будівлю АТ «Кредмаш», яке виробляло запчастини для цивільних автомобілів. 

Жахливі кадри з Кременчука облетіли весь світ. В Ашгабаді 29 червня російський президент Володимир Путін заявив, що не вважає терактом влучення російської ракети до ТЦ. За звичкою Путін продовжив брехати, що армія РФ не стріляє по цивільних об'єктах, а російська «високоточна зброя» досягає цілей. До речі, «Х-22» навіть російські експерти називають надто неточною.

Олег Верлан

30 червня, 2022