СБУ отримала докази, що Росія сама обстріляла селище у Брянській області РФ

Новини Вінниці / СБУ отримала докази, що Росія сама обстріляла селище у Брянській області РФ

Обстріли власної території – стандартний елемент російської влади, яка потім намагається звинувати у цьому інших. Приклад такого знущання над своїми громадянами – вчорашній інцидент у селище Клімово Брянській області. Російська Федерація сама обстріляла прикордонний населений пункт, намагаючисьперекласти вину на Україну.

Нагадаємо, 14 квітня зокрема росіяни звинуватили Україну в обстрілах прикордонного селища у Брянській області. Повідомлялось, що нібито ніхто з місцевих мешканців не загинув.

Служба безпеки України опублікувала перехоплення телефонних розмов окупантів, які підтверджають факт обстрілу росіянами селища.

«Це наші херачать», - пояснює своїй дружині російський загарбник, який зараз знаходиться у Донецькій області, і отримав цю інформацію від свого командира.

На запитання жінки «навіщо так робити?» віни відповідає: «Так треба. Так роблять у тому, щоб типу хохли провокують. І ось тому влучають».

«Такая же х#рня была и в чеченскую войну. Квартиры взрывали в Москве, типа что это террористы. На самом деле это ФСБшники. Просто сейчас они (Україна, - ред.) никак не могли достреливать с такого расстояния до Климово», - каже російський вояка.

Окупант додає, що планує написати відмову від подальшої участі в бойових діях на території України.

Тоді спочатку ФСБ РФ повідомила, що з боку України було обстріляно прикордонний пункт пропуску в Брянській області, внаслідок обстрілу якого було пошкоджено два автомобілі, ніхто не постраждав. А вже до обіду свідчення змінилися – виявилося, що обстріляні «два житлові будинки» у селищі Клімово. Росіяни заявили, що постраждали семеро людей, у тому числі «вагітна жінка та дитина».

Олег Верлан

15 квітня, 2022