Савченко у Вінниці: чому одіозний нардеп зустрічалася з очільником УНА-УНСО Чумаком?

Новини Вінниці / Савченко у Вінниці: чому одіозний нардеп зустрічалася з очільником УНА-УНСО Чумаком?

Як відомо, колишня бранка, а нині парламентар, яка регулярно дивує своєю позицією, завітала до Вінниці ще 7 січня. Хоча, зазвичай, Надія Савченко привертає увагу журналістів, цього разу її перебування залишилося майже не поміченим. Майже…

Як відомо, колишня бранка, а нині парламентар, яка регулярно дивує своєю позицією, завітала до Вінниці ще 7 січня. Хоча, зазвичай, Надія Савченко привертає увагу журналістів, цього разу її перебування залишилося майже не поміченим. Майже…

Голова партії «УНА-УНСО» Сергій Чумак виклав у Facebook світлини з Н. Савченко, а також пояснив, що саме обговорював з депутатом. За його дописом, перемовини з очільницею «Громадсько-політичної платформи Надії Савченко» стосувалися методів визволення з російських тюрем «унсовців» Миколи Карпюка і Станіслава Клиха та інших бранців.

Як зазначив С. Чумак, у 2014-ому акції щодо вимог визволення політв’язнів було припинено через позицію адвокатів. Тепер ситуація змінилася. Він каже, що Надія запевняє в тому, що публічні протести та тиск на європейських політиків мають певну вагу. Але поки що до детальної «дорожньої карти» справа між політиками не дійшла.

Тобто «УНА-УНСО» виважено підходить до будь-яких акцій, і прийме участь в тих, які вважатиме доцільними заради тиску на західних дипломатів. Ціль начебто у тому, що вони – дипломати – мають сприяти визволенню українців, виконуючи роль посередника з Москвою.    

З ким ще зустрічалася Савченко у Вінниці, поки що залишається таємницею.

Олег ВЕРЛАН

Олег Верлан

8 січня, 2018