«Самий Ізюм». На Харківщині ліквідовано командний пункт армії з генералом Симоновим

Новини Вінниці / «Самий Ізюм». На Харківщині ліквідовано командний пункт армії з генералом Симоновим

Учора, 30 квітня, одразу декілька українських медіа вказали про ліквідацію в районі Ізюму російського генерал-майора Андрія Симонова, начальника військ РЕБ ЗС РФ Західного ВО, разом зі командним пунктом окупаційних військ. Підтвердження інформації з посиланням на джерела вже є в українській версії «Вікіпедії», а от у російській – тиша.

«У ході успішної операції, проведеної ЗСУ 30 квітня в районі Ізюма, ворог зазнав відчутних втрат. Завдяки використанню високоточної зброї вдалося прицільно потрапити до командного пункту 2-ої армії російських окупантів. Стало відомо, що серед загиблих виявився тиловий командир, начальник військ РЕБ російської армії генерал-майор Андрій Симонов», - йдеться в інформації.

Якщо інформацію підтвердять росіяни, то Симонов стане 7-м генерал-майором, успішно «демілітаризованим» в Україні, на додаток до двох генерал-лейтенантів.

За даним и розвідки, попередньо було ліквідовано близько 100 окупантів.

Раніше стало відомо, що до Ізюму для особистого контролю за ходом бойових дій прибув навіть начальник Генштабу ЗС РФ генерал Герасимов. Його переховують значно краще, ніж інших військових офіцерів.

Олег Верлан

1 травня, 2022