Розстріляв упритул: у Вінниці суд взяв під варту підозрюваного у спробі вбивства брата

Новини Вінниці / Розстріляв упритул: у Вінниці суд взяв під варту підозрюваного у спробі вбивства брата

У Вінницькому міськсуді обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави для підозрюваного у замаху на вбивство брата. Чоловік приїхав із зарядженою рушницею та стріляв упритул… Поранений зміг втекти.

Як повідомляють у пресслужбі суду, слідчим суддею було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка у вигляді тримання під вартою, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (Замах на вчинення кримінального правопорушення) та ч. 1 ст. 115 (Вбивство) КК України.

З матеріалів клопотання відомо, що між підозрюваним та його братом виникли неприязні відносини через суперечності у питаннях ведення підприємницької діяльності підприємства, керівником якого є їх мати.

Так, 24 квітня, підозрюваний маючи при собі двоствольну мисливську рушницю, спорядив її набоями, прибув на територію підприємства, де неподалік автомобіля помітив свого брата. Надалі, підозрюваний, підійшовши до брата на близьку відстань, дістав із сумки рушницю та здійснив два прицільних постріли в його напрямку, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних переломів.

«Так, потерпілий, усвідомлюючи наміри свого брата, врятувався від нього втечею на дитячий майданчик, розташований поряд з підприємством, де місцева жителька почала надавати йому допомогу та викликала працівників системи екстреної медичної допомоги, а підозрюваний не змігши наздогнати брата залишив місце події», - йдеться у повідомленні.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Наразі тривають слідчі дії.

Макс Мельник

1 травня, 2023