Розслідувач Bellingcat Христо Грозєв: «Швидка зміна Путіна призведе до найгіршого сценарію»

Новини Вінниці / Розслідувач Bellingcat Христо Грозєв: «Швидка зміна Путіна призведе до найгіршого сценарію»

У разі швидкого усунення з посади президента РФ В.Путіна владу можуть захопити бажаючі великої світової війни «яструби».

Про це в ефірі FREEDOM заявив розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

На його думку, очільник Кремля зараз не має стратегії просування російських військ і йому «щодня доводиться її переписувати, а також безпосередньо працювати з польовими командирами».

«Найстрашніший сценарій – коли саме «крило» «яструбів» (захопить) політичну владу… Є ризик, що крило, яке вважає, що потрібно повну мобілізацію робити, візьмуть владу – це найгірший варіант для всього світу», - вважає Грозєв.

При цьому, якщо Путін втратить владу повільно, то це буде найкращим варіантом. Розслідувач уточнив, що про активізацію «яструбів» в оточенні Путіна свідчить безкарна критика дій глави Кремля в соцмережах російськими блогерами.

«Погляньте на підвищення сміливості цього крила. Вони ж говорять через своїх спікерів, у тому числі Гіркіна, вони починають все більше відкрито критикувати Путіна, вони все більше кажуть, що треба бомбити і Захід, а не лише «центр ухвалення рішень» (Київ). Вони продовжують писати, вони на волі – значить, у них є «дах». Я вважаю, що це є досить небезпечний сценарій», - пояснив причини побоювання.

Слід зазначити, що слова Грозєва не є лише його особистою думкою. Стовідсотково такої ж позиції дотримуються ті, хто «відповідальні» за постачання для ЗСУ зброї. І на Заході не хочуть мати справи з «яструбами», які готові розпочати Третю світову та погрожувати ядерною зброєю.  

Олег Верлан

30 серпня, 2022