Розпусні дії та зґвалтування малолітньої доньки: на Вінниччині передали до суду справу хтивого батька

Новини Вінниці / Розпусні дії та зґвалтування малолітньої доньки: на Вінниччині передали до суду справу хтивого батька

Ювенальні прокурори Вінницької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно жителя Вінницького району, який обвинувачується у зґвалтуванні малолітньої дитини.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Кримінальне провадження розслідувалось за ч. 4 ст.152, ч. 2 ст. 156 КК України.

Слідством установлено, що 53-річний житель однієї із територіальних громад Вінницького району навесні минулого року вчинив дії сексуального характеру стосовно своєї 11-річної доньки. Скориставшись тим, що вона нікому не розповіла про це, у подальшому вчинив стосовно дитини ще й розпусні дії.

За скоєне зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ще у вересні слідством було установлено, що навесні минулого року зі своєю малолітньою донькою навесні минулого року поїхав до своєї матері у село, де залишилися на ніч.

«У нього виник злочинний умисел, спрямований на вчинення стосовно доньки дій сексуального характеру. З метою задоволення власної статевої пристрасті, використовуючи при цьому її вік, вразливий стан малолітньої особи та довірливе ставлення до себе, як до батька, розуміючи, що його дії здатні спричинити моральну та фізичну шкоду розвитку малолітньої та сформувати у неї аморальні погляди, переконавшись у відсутності сторонніх осіб, діючи всупереч загально прийнятим моральним принципам, користуючись своїми віковими та фізичними перевагами, зґвалтував доньку», - тоді повідомляли у прокуратурі.

У подальшому, для задоволення власної статевої пристрасті, восени минулого року він вчинив стосовно доньки розпусні дії сексуального характеру шляхом фізичного її розбещення.

Макс Мельник

20 листопада, 2023