Роспропагада «ліквідувала» командування ЗСУ: у Міноборони спростували заяви щодо Залужного, Сирського та Танцюри

Новини Вінниці / Роспропагада «ліквідувала» командування ЗСУ: у Міноборони спростували заяви щодо Залужного, Сирського та Танцюри

До 9 травня для «внутрішнього споживача» російська пропаганда підготувала «подарунки» у вигляді заяв про «ліквідацію» українських генералів. У Міністерстві оборони України вимушені були спростувати заявили, що ворог поширює дезінформацію про ліквідацію командувачів ЗСУ. Насправді ж, усе це не відповідає дійсності.

«У російському інфополі поширюють інформацію про нібито ліквідацію наших командувачів. Протягом тижня три повідомлення. Всі живі», - повідомила заступниця міністра оборони Ганни Маляр.

Вона додала, що, зазвичай, такі повідомлення мають на меті психологічно вплинути на саму людину, деморалізувати українських військових і створити «короткотривалий хайп на темі для підняття духу власного війська».

Хоча, зважаючи на відсутність успіхів на полі бою до сакральної для Кремля дати, у Росії пішли звичним шляхом – фейками.

Для тих, хто не відслідковує роспропаганду, зазначимо, що сьогодні на російських Tg-каналах почали з'являтися повідомлення про те, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Сухопутних військ Олександр Сирський "ліквідовані". Фейки запустили, ймовірно, через те, що 10 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не зміг взяти участь у засіданні Військового комітету НАТО, посилаючись на «складну ситуацію на фронті». Крім того, 2 травня засновник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що його бойовики нібито знищили бронеавтомобіль, в якому перебував командувач Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра.

Врешті інформвкиди спростували.

Новини Вінниці / Роспропагада «ліквідувала» командування ЗСУ: у Міноборони спростували заяви щодо Залужного, Сирського та Танцюри Новини Вінниці / Роспропагада «ліквідувала» командування ЗСУ: у Міноборони спростували заяви щодо Залужного, Сирського та Танцюри Новини Вінниці / Роспропагада «ліквідувала» командування ЗСУ: у Міноборони спростували заяви щодо Залужного, Сирського та Танцюри
Олег Верлан

10 травня, 2023