Російських військових, які звірствували у Бучі, з Білорусі кидають на Харківщину

Новини Вінниці / Російських військових, які звірствували у Бучі, з Білорусі кидають на Харківщину

Окупантів, які чинили катування та жорстокі вбивства у Бучі, знову повертають в Україну. Російське керівництво планує перекинути їх на харківський напрямок, щоб солдати повторили свої звірства вже в іншій області.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Головного управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що зараз 64-та мотострілецька бригада 35-ї загальновійськової армії РФ розміщена поблизу білоруського міста Мозир Гомельської області.

«До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею в російський Бєлгород. Після дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну із «гарячих» точок (орієнтовно – харківський напрямок)», – сказано в повідомленні.

У розвідці вважають, що на 64-у бригаду очікують «спеціальні завдання» – зокрема, залякування жителів населених пунктів України.

«Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі, можуть повторити це знову в інших містах», – зазначили в ГУР.

Наразі вже відомо, що масові вбивства та терор вчинялись за вказівками керівництва підрозділів ЗС РФ та санкціоновані Москвою.

Ще одна мета повернення окупантів на територію України – швидка «утилізація» непотрібних свідків злочинів.

«Тобто передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання показань у майбутніх судах», – додали у розвідці.

У пресслужбі зазначили, що особовий склад, усвідомлюючи все це, масово чинить опір поверненню на фронт, проте керівництво ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду.

Тож у найближчі дні можна очікувати прибуття партій терористів на Харківщину. Сподіваємося, що їх підправлять «в останню путь»… Хоча б краще було ще у Бєлгороді.  

Олег Верлан

5 квітня, 2022